Romania Sociala logo
Menu
Termeni și conditii

Site-ul www.RomâniaSocială.ro –este o platformă de dezbateri și opinii, aflat sub egida Institutului de Cercetare a Calității Vieții.

Acest document stabileste termenii si conditiile pentru a putea utiliza site-ul www.RomâniaSocială.ro, numit generic in continuare RomâniaSocială.ro.

Accesul si utilizarea serviciilor oferite se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos.

 1. TERMENI GENERALI 
  1. a) Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate utililizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit şi achiesaţi la totalitatea termenilor şi condiţiilor.
  2. b) RomâniaSocială.ro îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului www.RomâniaSocială.ro în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.
 2. DREPTURI DE AUTOR 
  1. a) Intreg continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, intreg continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc.) apartin RomâniaSocială.ro in toate cazurile in care nu se face o alta mentiune, si reprezinta continutul Site-ului.
  2. b) În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este RomâniaSocială.ro, iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza “integral pe www.RomâniaSocială.ro”.
 3. LIMITAREA RĂSPUNDERII 
  1. a) Toate informaţiile publicate pe site-ul www.RomâniaSocială.ro sunt transmise de către furnizorii săi de informaţii. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi şi nici nu face recomandări referitoare la anumite instrumente, servicii sau produse.
  2. b) RomâniaSocială.ro şi furnizorii săi de informaţii nu oferă garanţii privind acurateţea, succesiunea, integralitatea, integritatea, actualitatea sau potrivirea pentru un anume scop a informaţiilor oferite pe site.
  3. c) RomâniaSocială.ro şi furnizorii săi de informaţii nu răspund pentru erorile, inexactităţile sau întârzierile în furnizarea conţinutului oferit de site şi nici pentru orice acţiune care se bazează pe acest conţinut. RomâniaSocială.ro îşi declină orice responsabilitate privind garantarea acurateţii conţinutului site-ului sau a felului în care informaţia serveşte anumitor scopuri.
  4. d) Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de RomâniaSocială.ro în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.
  5. e) RomâniaSocială.ro nu răspunde faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.
  6. f) Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.
  7. g) Raspunderea legala pentru continutul articolelor publicate pe site-ul RomâniaSocială.ro revine in totalitate autorului textului, publicatia RomâniaSocială.ro precum si ICCV declinand orice raspundere cu privire la continutul materialelor. In situatia in care unul dintre textile publicate apreciati ca lezeaza in orice mod un tert va solicitam sa va adresati catre echipa site-ului pe adresa contact@româniasocială.ro cu solicitarea dvs.
 1. PROTECŢIA DATELOR 
  • a) RomâniaSocială.ro poate preluca date cu caracter personal ale utilizatorilor care se abonează la serviciile de ştiri sau la alertele de ştiri, a celor care transmit feedback-uri către RomâniaSocială.ro, precum şi a celor care recomandă unor terţi articole publicate pe site.
  • b) RomâniaSocială.ro nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia. Orice tip de corespondenţă care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către RomâniaSocială.ro prin intermediul adresei de email disponibila pe site;

Drepturile UTILIZATORILOR cu privire la datele cu caracter persona

 • Dreptul de a fi informat – in calitate de UTILIZATOR al serviciilor oferite de , dorim sa ne asiguram ca veti primi intotdeauna informatii clare si transparente, usor de inteles si accesibilie cu privire la modul in care folosim datele dumneavoastra si despre drepturile pe care le aveti. Acesta este scopul prezentei Politici de confidentialitate. Pentru informatii suplimentare legate de datele cu caracter personal ale Utilizatorilor, va stam la dispozitie;
 • Dreptul de acces- in temeiul acestui drept, fiecare UTILIZATO are posibilitatea de a obtine, in mod gratuit printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, transmisa la adresa indicata in prezenta Politica de confidentialitate, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de operator. Ne rezervam dreptul de a nu raspunde solicitarilor vadit neintemeiate, excesive sau repetate;
 • Dreptul de interventie asupra datelor- orice UTILIZATOR are dreptul de a solicita, in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea totala sau partiala a datelor a caror prelucrare nu se poate face conform legii. NOTA: solicitarile privind stergerea datelor se vor realiza doar in cazul in care nu exista dispozitii legale contrare. UTILIZATORII inteleg si accepta ca stergerea datelor lor personale va fi urmata de stergerea contului lor din sistem si de imposibilitatea de a accesa Serviciul oferit de catre ROMANIASOCIALA.RO. Dreptul de a rectifica datele care sunt incorecte, inexacte sau incomplete poate fi exercitat in mod direct la cerere. In cazul in care intampinati dificultati in exercitarea dreptului de interventie asupra datelor dumneavoastra va rugam sa ne contactati;
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – UTILIZATORII au dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal. Acest drept se aplica in circumstantele specific prevazute in Regulamentul general privind protectia datelor, si anume: UTILIZATORUL contesta exactitatea datelor pentru o perioada care sa permita ROMANIASOCIALA.RO, in calitate de operator, sa verifice corectitudinea datelor; prelucrarea este ilegala, iar UTILIZATORUL se opune stergerii datelor cu caracter personal si solicita restrictionarea utilizarii lor; ROMANIASOCIALA.RO, in calitate de operator, nu mai are nevoie de datele cu caracter personal pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de catre UTILIZATOR pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale; UTILIZATORUL s-a opus prelucrarii bazate pe motive legitime din partea ROMANIASOCIALA.RO, restrictionarea prelucrarii aplicandu-se pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale ROMANIASOCIALA.RO prevaleaza asupra celor ale UTILIZATORULUI;
 • Dreptul de opozitie- UTILIZATORII au dreptul de a se opune in orice moment, printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, daca exista motive intemeiate si legitime, ca datele care il privesc sa faca obiectul unor prelucrari sau sa fie dezvaluite unor terti.
 • Dreptul de a nu fi suspus unui proces individual automatizat.
 • Dreptul de a se adresa justitiei – Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere (dataprotection.ro), UTILIZATORII au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care le-au fost incalcate. UTILIZATORII care au suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se pot adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Ne puteti contacta in orice moment, folosind datele de contact de mai jos, inainte de a depune o plangere la autoritatea relevanta pentru protectia datelor.l

Conform legislatiei aplicabile in materie de protectie a datelor cu caracter personal, fiecare UTILIZATOR beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unui proces individual automatizat, dreptul de a se adresa justitiei si de a cere daune pentru incalcarea drepturilor sale.

Pentru exercitarea acestor drepturi fiecare UTILIZATOR poate face o cerere in scris in acest sens, pe care sa o trimita apoi prin posta la adresa: ICCV Calea 13 Septembrie nr. 13, cod poştal 050711; Telefon: 021.318.24.61 in atentia Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal